Aanmelden nieuwsbrief

header

Startpagina » Nieuws archief » Beste chocolademelk

Beste chocolademelk

Tags: Beste Chocolademelk, Fair trade, Block of Choc, Droste

Een heerlijke mok warme Chocolademelk, dat gaat er wel in op deze winterdagen, zeker na een heerlijke winterwandeling. Ook veel kinderen mogen graag warme chocolademelk drinken. Maar hoe kun maak je nu de lekkerste warme chocolademelk?

Je kunt gewone chocolademelk opwarmen, je hebt kant en klare poeders, chocopads en cacaopoeder. Kassa Vara heeft vijf experts waaronder een chocolademaker, een eigenaar van een chocoladefabriek en een eigenaar van een chocoladespeciaalzaak tien merken warme chocolademelk laten proeven.

De test

De producten worden volgens de aanwijzigen op de verpakking klaargemaakt en geserveerd. Tijdens de test werd onder andere gelet op de zoetheid en de cacao. Het testpanel was unaniem van mening dat de kant-en –klare poeders  niet te drinken zijn. De chocolademelk was te zoet, te waterig en de cacao was ver te zoeken.
 

Beste chocolademelk

De cacaopoeders en een smeltblokje chocolade waarbij je melk moet toevoegen kwamen als winnaars uit de bus.
Als u de beste chocolademelk wilt drinken, kunt u het beste kiezen voor de Fair Trade biologische cacao (algemeen verkrijgbaar) of de Delicieux Block of Choc Melk (Lidl). Beiden kregen een 6,2 en werden op de voet gevolgd door Droste cacao.

Volgens het testpanel kun je de Buisman Hot Chocolate  beter laten staan omdat hij proeft naar zoet water met papiersmaak. Daarom ook als laagste beoordeeld met een 0,6.


Bron: Kassa Vara

Print deze pagina Stuur deze pagina door