Aanmelden nieuwsbrief

header

Startpagina » Nieuws archief » Beste vleesvervangers

Beste vleesvervangers

Tags: Beste vleesvervanger, Valess, Goodbite


In Nederland zijn er een kleine miljoen mensen die vegetariër zijn. Deze groep mensen eet geen producten van gedode dieren en dus geen vlees, vis of gevolgelte. Een vegetariër eet veelvuldig pasta, rijst, couscous en veel groente. Natuurlijk kan ook gekozen worden voor een vleesvervanger. Omdat de groep vegetariërs erg groot is, is het goed dat ook de vleesvervangers eens onder de loep worden genomen. De Consumentenbond heeft een aantal soorten en merken vleesvervangers laten testen.
 

Test vleesvervangers

Bij de test, waarbij ervaren proevers 16 vleesvervangers hebben beoordeeld met rapportcijfers, bleek dat er geen culinaire hoogstandjes onder de vleesvervangers te vinden zijn. Op de punten structuur, mondgevoel, en kruiden en smaakversterkers kwamen de meesten niet sterk uit de test.

 


Omdat vlees erg belangrijk is voor eiwit, ijzer, vitamine B12 en vitamine B1, moet een vleesvervanger ook dezelfde voedingsstoffen bevatten. De aanwezigheid van deze voedingsstoffen in de producten heeft qua oordeel ook sterk meegewogen in de test.
 

Beste vleesvervanger

De onderstaande producten komen als beste uit de test.

Teriyaki van De Vegetarische Slager
Oosterse wokblokjes van Tivall
Schnitzel van Valess
Schnitzel van C1000 (Goodbite)

De beste groenteproducten zijn:
Groenteschijf van C1000 (Goodbite)
Groenteschijf van Vivera
 
De producten van Valess zijn niet geschikt voor mensen die helemaal geen dierlijke producten eten, omdat Valess melk en eieren bevat.
 
Op Wikipedia kunt u meer informatie vinden over Vegetarisme.
 

Print deze pagina Stuur deze pagina door