Aanmelden nieuwsbrief

header

Startpagina » Nieuws archief » Beste Parkeerplaats - rustplaats

Beste Parkeerplaats - rustplaats

Tags: Rustplaats, parkeerplaats, wc onderweg

Onderweg naar het toilet of even uitrusten als u een lange reis heeft, kan goed bij één van de vele rustplaatsen langs de Nederlandse snelwegen. Maar die rustplaatsen, zijn ze allemaal even schoon en fris? De ANWB Kampioen testte tientallen Nederlandse rustplaatsen langs de snelweg. Dat resulteerde in de top 5 van Beste rustplaatsen. Glimmermade, de rustplaats onder Groningen kwam als beste uit de test.


Als we naar het toilet moeten tijdens een reis, is een schoon toilet toch wel het minste dat we wensen. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Bij maar liefst 12% van de geteste parkeerplaatsen met een tankstation was het toilet niet schoon. Dat is een flinke tegenvaller als de nood hoog is.
 Ook de verkeersveiligheid op veel rustplaatsen is onder de maat. Doordat veel automobilisten met een flinke vaart de parkeerplaatsen oprijden kan het, vooral voor kleine kinderen, een gevaarlijke plek zijn. Rijkswaterstaat heeft inmiddels al toegezegd om 30-kilometerzones aan te leggen op rustplaatsen, zodat dit probleem voor het grootste deel opgelost zal worden.


De Nederlandse rustplaatsen blinken niet uit in gezelligheid. De parkeerplaatsen ogen kaal en rommelig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, waar rustplaatsen vaak mooi zijn ingericht en waar je echt even voor je plezier stopt om uit te rusten.


De Top 5 van Beste rustplaatsen:

  1. Glimmermade – gelegen aan de A28 onder Groningen

  2. Bornheim – gelegen aan de A28 ten hoogte van Wezep

  3. Het Goor – gelegen aan de A67 richting Eindhoven

  4. Hondsiep – gelegen aan de A73 van Nijmegen naar Venlo

  5. De Weeren – gelegen aan de A32 richting Leeuwarden

     

De slechtste rustplaats is Breezanddijk in de kop van Noord-Holland. Dus mocht u onderweg naar het toilet moeten, dan weet u nu waar u moet zijn!
 

Print deze pagina Stuur deze pagina door