Aanmelden nieuwsbrief

header

Startpagina » Nieuws archief » Beste frikandel

Beste frikandel

Tags: beste frikandel

Frikandellen, wie is er niet groot mee geworden? Alleen werden we ook groot met de verhalen over wat er allemaal wel niet in die frikandellen zit. Dat dit echt een fabeltje is weten we eigenlijk ook wel, maar wat zit er dan in zo’n frikandel? En is het nou frikandel of frikadel? Maar belangrijker, wat is de lekkerste frikandel? Kassa Vara zocht het voor u uit en testte 8 soorten diepvriesfrikandellen. De Mora frikandellen kwamen als beste uit de test!

Tot 2005 was de officiële benaming voor de langwerpige worst “frikadel”. Tegenwoordig spreekt men van een “frikandel”.  Of u nu in een Nederlands snackbar een frikadel of frikandel als besteld, u krijgt hetzelfde product. De frikadel is eigenlijk een ronde gehaktbal die voornamelijk in België, Duitsland, Zweden en Denemarken wordt gegeten.

Tot 2005 was de officiële benaming voor de langwerpige worst “frikadel”. Tegenwoordig spreekt men van een “frikandel”.  Of u nu in een Nederlands snackbar een frikadel of frikandel als besteld, u krijgt hetzelfde product. De frikandel is eigenlijk een ronde gehaktbal die voornamelijk in België, Duitsland, Zweden en Denemarken wordt gegeten.
 


Er gaan nog steeds veel indianenverhalen over wat er nou precies in een frikandel zit. Veel genoemd zijn slachtafval, uiers, ogen en wat al niet meer. Maar dit is echt niet waar. Frikandellen worden tegenwoordig onder strenge regels en voorschriften geproduceerd. Een frikandel bestaat uit kippenvlees, varkensvlees, soms ook paardenvlees, water, paneermeel, bindmiddel, uien en een speciale kruidenmix.  Een frikandel bevat ongeveer 160 calorieën.
 

Beste Frikandellen

Maar nu de test. Voor deze fijnproeverstest werd een geselecteerde groep met testers gekozen, namelijk de Hooglanderveense bierproefclub.  De frikandellen werden uiteraard beoordeeld op smaak, maar het oog wil ook wat, dus ook daar werd naar gekeken.
 

  1. Mora frikandellen

De Mora frikandellen werden beoordeeld met het hoogste cijfer, een 6,7. De frikandel is goed van smaak en niet te pittig.

  1. Mekkafood frikandellen

Mekkafood frikandellen zijn de duurste uit de test, maar worden wel als goed beoordeeld, net onder de frikandellen van Mora. De Mekkafood frikandellen hebben een pittige geur en smaak.

  1. Aldi frikandellen

De Aldi frikandellen behoren bij de goedkopere frikandellen uit de test, maar hebben wel een goede smaak. De frikandellen zijn wel dunner als normaal en wat stevig aan de buitenkant. De minst smakelijke frikandellen waren de C1000 frikandellen, die erg licht van kleur werden bevonden en naar karton smaakten. Met het cijfer 3,5 sloten zij de rij. Het moet gezegd dat deze frikandellen, samen met de Euroshopper frikandellen van Albert Heijn de goedkoopste waren, maar dan mag de smaak dus wel wat beter.

Meer weten over deze test? Of alle testresultaten weten, kijk dan op de site van Kassa Vara.


Bron: Kassa Vara

Print deze pagina Stuur deze pagina door